Na zgradu policijske stanice u Leposaviću okačena zastava tzv. Kosova

Kao i lokalnu samoupravu, Srbi su napustili i policiju i pravosuđe, 5. novembra prošle godine.

29.04.2023. 12:14
  • Podeli:
leposavić opština leposavić-1667828694842.webp Foto: Opština Leposavić

Na zgradi policijske stanice u Leposaviću okačena je pored policijske i zastava takozvanog Kosova. 

Zastava Kosova je okačena na zgradi policijske stanice, gde je do sada bila samo zastava policije, u samom centru nasevernijeg grada na Kosovu i Metohiji, samo nekoliko dana posle lokalnih izbora na kojima Srbi nisu učestvovali.

I mesto gradonačelnika i odbornika dobili su Albanci, neki i bez osvojenog ijednog glasa. 

Kao i lokalnu samoupravu, Srbi su napustili i policiju i pravosuđe, 5. novembra prošle godine. 

Razlog je bio nepoštovanje Briselskog sporazuma od strane Prištine, prisustvo pripadnika takozvane specijalne policije Kosova na severu naše južne pokrajine, kao i često hapšenje Srba pod optužbama za navodne ratne zločine i druga krivična dela. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()