Mirni protesti u Zvečanu i dalje traju, KFOR obezbeđuje opštinu

Pripadnici KFOR-a rasopoređeni su i ispred jedne stambene zgrade u blizini i na njenim terasama i muškarcima koji tu žive ne dopuštaju da u nju uđu

31.05.2023. 15:20
  • Podeli:
Opština Zvečan_Kosovska policija_Foto Reuters-6471f4358af95.webp Foto: Reuters

Mirni protesti okupljenih građana i dalje su u toku u Zvečanu, gde su pripadnici KFOR-a raspoređeni na udaljenosti od oko 30 metara od opštine, kao i ispred jedne stambene zgrade u blizini i na njenim terasama.

Kako su za Tanjug rekli stanari te zgrade, muškarcima se ne dopušta da u nju uđu, iako tu žive, a žene pretresaju.

Pripadnici KFOR-a, koji su u blizini opštine, nalaze se iza postavljene bodljikave žice i metalne ograde, a građani su na postavljene prepreke okačili srpske zastave.

Iako su protesti mirni, pored grupe građana dva puta prošla su dva vozila specijalnih jedinica tzv. kosovske policije, što su okupljeni shvatili kao provociranje i izviždali ih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()