Lajčak: Odluka o otvaranju mosta preko Ibra treba da bude doneta u okviru dijaloga

Ističe da odluke koje se tiču Beograda i Prištine moraju da imaju saglasnost obe strane

11.05.2023. 14:10
  • Podeli:
Tan2023-05-1110364455_3-645cdafd19067.webp Foto: Tanjug/DOPISNIK KiM

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da odluka o otvaranju mosta preko Ibra treba da bude doneta u okviru dijaloga. Ističe da odluke koje se tiču Beograda i Prištine moraju da imaju saglasnost obe strane.

Miroslav Lajčak, koji je stigao u severni deo Kosovske Mitrovice nakon što je prošetao preko glavnog mosta na Ibru, rekao je da je snažan zagovornik dogovorenih odluka i rešenja.

"Mitrovački most je bio deo dijaloga. Mislim da odluka o njegovom otvaranju treba da bude doneta u okviru dijaloga. Sve je u rukama obe strane. Želim da otvaranje mosta bude doprinos stabilnosti", poručio je Lajčak, a prenosi Koha.

Lajčak je u severni deo Kosovske Mitrovice došao u pratnji ambasadora EU u Prištini Tomaša Sunioga, sa kojim se potom uputio ka Evropskoj kući na severu Kosovske Mitrovice.

Specijalni izaslanik EU trebalo bi da se u severnom delu Kosovske Mitrovice sastane i sa predstavnicima civilnog sektora, Srpskom listom i predstavnicima tamošnje opozicije, saznaje Tanjug.

Posle posete Prištini, sastao i sa gradonačelnikom južnog dela Kosovske Mitrovice Bedri Hamzom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()