Lajčak: Nasilje neprihvatljivo, hitno potrebno političko rešenje za sever KiM

'Tokom brojnih sastanaka i razgovora, razgovarao sam o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno o tenzijama i eskalaciji na severu Kosova. Hitno nam je potrebno političko rešenje'

31.05.2023. 16:20
  • Podeli:
Miroslav Lajčak_Aljbin Kurti_Žozep Borelj_Foto Twitter @MiroslavLajcak-6477582cbf618.webp Foto: Twitter / @MiroslavLajcak

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, izjavio je danas da je hitno potrebno političko rešenje za tenzije na severu Kosova i Metohije, kao i da nasilje nije prihvatljivo.

Lajčak je napisao na Tviteru da je tokom poslednja dva dana tokom brojnih sastanaka i razgovora u okviru foruma "Globosec 2023" u Bratislavi razgovarao o situaciji na Zapadnom Balkanu, a posebno o tenzijama i eskalaciji na severu Kosova i Metohije.

"U poslednja dva dana prisustvovao sam Globosec. Tokom brojnih sastanaka i razgovora, razgovarao sam o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno o tenzijama i eskalaciji na severu Kosova. Hitno nam je potrebno političko rešenje. Nasilje nije prihvatljivo", naveo je Lajčak.

Lajčak je objavio i fotografije sa sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija, Aljbinom Kurtijem, i evropskim šefom diplomatije, Žozepom Boreljom, kao i sa susreta sa albanskim premijerom, Edijem Ramom, i predsednikom vlade Severne Makedonije, Dimitrom Kovačevskim.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()