Kurti za CNN: Srbija zavisi od Rusije

"Beograd i Kremlj dvaput da razmisle ako hoće nešto da nam urade“, poručio je kosovski premijer

21.09.2022. 15:47
  • Podeli:
Aljbin Kurti_Printscreen n1-1663768016658.webp Foto: Printscreen N1

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za CNN, sa novinarkom Kristijanom Amanpur, izjavio da nije isključena mogućnost da se sukob iz Ukrajine odrazi na Zapadni Balkan.

Kurti je u intervjuu CNN-u podsetio da su Kosovske bezbednosne snage prošle godine, sa 330 vojnika, učestvovale u „Defender-Europe 21“, kako je rekao, „najvećem vojnom poduhvatu NATO-a u u proteklih nekoliko decenija“.

"Mi smo bili jedan od 16 domaćina. Radujemo se, takođe, da učestvujemo i u ‘Defender-Europe 23’, kako bismo pokazali da smo u skladu sa demokratskim Zapadom... Ali takođe da Beograd i Kremlj dvaput razmisle ako hoće nešto da nam urade“, poručio je kosovski premijer.

Rekao je i da je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić dozvolio da poseti sever Kosova, i da se nada da će tokom tih poseta „videti da je Kosovo normalna zemlja i da je Kosovo demokratskije od Srbije“.

"I zapravo je mnogo nezavisnije od Srbije jer Srbija zavisi od Rusije“, ocenio je Kurti.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()