Kurti: U Ohridu sa Vučićem o planu implementacije evropskog predloga

'Potrebno je da vidimo kako da usaglasimo sa evropskom predlogom i priložimo pravi plan implementacije koji treba da karakteriše sveobuhvatnost i efikasnost'

08.03.2023. 16:42
  • Podeli:
Aljbin Kurti_Foto Profimedia-63fca22e30765.webp Foto: Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kaže da će se na sastanku u Ohridu 18. marta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o planu implementacije evropskog predloga.

"Nastavljamo pripreme za sastanak 18. marta, koji će biti održan u Severnoj Makedoniji, u Ohridu, potrebno je da vidimo kako da usaglasimo sa evropskom predlogom i priložimo pravi plan implementacije koji treba da karakteriše sveobuhvatnost i efikasnost", rekao je Kurti tokom posete Gračanici, preneo je portal Reporteri.

Govoreći o sastanku 27. februara u Briselu, Kurti je rekao da je on bio spreman da potpiše dokument, ali da druga strana nije i da je "sramota što odobreni tekst sa pet rečenica u preambuli i ukupno 11 članova nije već potpisan 27. februara".

"Zašto nema potpisa, odgovor morate da tražite od drugih", dodao je Kurti.

Priština je potvrdila da se očekuje da će sutra u posetu doputovati specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, gde će razgovarati sa Kurtijem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()