Kurti sa Šolcom o Evropskom predlogu: Priština ostaje posvećena dijalogu

'Priština ostaje posvećena i konstruktivna u dijalogu jer želi dobrosusedske odnose i integraciju u EU i NATO', navodi se u saopštenju Kurtijevog kabineta

18.02.2023. 15:10
  • Podeli:
Aljbin Kurti_Reuters-1663658489695.webp Foto: Reuters

Na sastanku sa kancelarom Nemačke Olafom Šolcom i ministarkom spoljnih poslova Francuske Katrin Kolona bilo reči o pripremama za dijalog Beograda i  Prištine u Briselu, kao i o evropskom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, saopštio je kabinet premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

"Zahvaljujući njihovoj kontinuiranoj podršci i direktnoj posvećenosti Nemačke i Francuske, premijer Kurti je rekao da Priština ostaje posvećena i konstruktivna u dijalogu jer želi dobrosusedske odnose i integraciju u EU i NATO", navodi se u saopštenju koje prenosi Koha.

U saopštenju je navedeno da je Šolc pozdravio napredak takozvanog Kosova, dok ga je Kurti obavestio da je Priština nedavno odobrila tri sporazuma potpisana 3. novembra u Berlinu, koji će uskoro biti ratifikovani u skupštini, "čime se pokazuje privrženost Berlinskom procesu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()