Kurti: Proučavamo 15 modela za formiranje ZSO koje je predložio Lajčak

Radi se o modelima tretmana nacionalnih manjina u Evropskoj uniji, na osnovu kojih bi manjine na KiM, kako se tvrdi, bile na 'pravom nivou'

13.03.2023. 14:58
  • Podeli:
Aljbin Kurti_Foto AP Photo_Franc Zhurda_Tanjug-63e55a1c47060.webp Foto: AP Photo / Franc Zhurda / Tanjug

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je izjavio da njegovi savetnici proučavaju 15 modela za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu i Metohiji, koje je predložio specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Kurti je naveo se radi o modelima tretmana nacionalnih manjina u Evropskoj uniji, na osnovu kojih bi manjine na KiM, kako tvrdi, bile na "pravom nivou", prenosi Koha.

Dodao je da njegovi savetnici i neki od ministara privremenih prištinskih institucija proučavaju predloge kako bi videli koji su "najpovoljniji".

Kaže da će pre planiranog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u subotu 18. marta u Ohridu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, biti poznati dnevni red i sadržaji o kojima će se razgovarati, kako tvrdi "u okviru rasprave o planu implementacije već dogovorenog sporazuma po evropskom predlogu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()