Kurti: Gradonačelnici izabrani demokratski, policija im omogućava pristup radnim mestima

'Sloboda kretanja, vladavina prava, bezbednost i zaštita, za sve građane Kosova, bez obzira na politička uverenja ili poreklo, etničku i versku pripadnost, prioritet je i interes svih', poručio kosovski premijer nakon sastanka sa komandantom KFOR-a

26.05.2023. 21:27
  • Podeli:
Aljbin Kurti_Foto AP Photo_Franc Zhurda_Tanjug-63e55a1c47060.webp Foto: AP Photo / Franc Zhurda / Tanjug

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se danas sa komandantom KFOR-a, generalom Anđelom Mikeleom Ristučijem, i nakon sastanka poručio da su opštinski objekti u četiri opštine na severu Kosova i Metohije vlasništvo tzv. Kosova.

On je rekao i da je kosovska policija posvećena tome da omogući novoimenovanim gradonačelnicima severnih opština da pristupe svojim radnim mestima.

"Sloboda kretanja, vladavina prava, bezbednost i zaštita, za sve građane Kosova, bez obzira na politička uverenja ili poreklo, etničku i versku pripadnost, prioritet je i interes svih", rekao je Kurti, navodi se saopštenju koje prenosi Koha.

Kurti je dodao da bezbednosne institucije moraju da sarađuju kako bi garantovale bezbedno i mirno okruženje za sve.

"Premijer Kurti je istakao da gradonačelnici opština, izabrani na slobodnim i demokratskim izborima, moraju da izvršavaju svoje dužnosti i odgovornosti i da nesmetano pružaju kvalitetne javne usluge svim građanima", dodaje se u saopštenju.

Kurti je naglasio da će novi gradonačelnici služiti svim građanima, bez razlike ili diskriminacije.

Ranije danas, kosovska policija je upala u zgrade opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, gde su se okupili građani u pokušaju da spreče njihove ulaske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()