Kurti: Bili smo konstruktivni u Ohridu, Srbija odbila kreativne predloge

Iz kabineta Kurtija tvrde i da je tzv. Kosovu otvoren put za članstvo u Savetu Evrope i Evropskoj uniji.

20.03.2023. 20:20
  • Podeli:
kurti u briselu virginia mayo ap via tanjug-63fd12d2b7579.webp Foto: Virginia Mayo AP via Tanjug

Naša strana je bila maksimalno posvećena uspehu razgovora u Ohridu, iznosila je konstruktivne i kreativne predloge, ali ih je druga strana odbila, ustvrdio je premijer privremenih institucija Aljbin Kurti na sastanku sa diplomatama akreditovanim u Prištini.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Kurti je upoznao strane diplomate sa napretkom u dijalogu i dogovorom o aneksu implementacije Osnovnog sporazuma, postignutog u Ohridu 18. marta. 

On smatra da je delegacija iz Prištine tokom sastanka iznosila kreativne i konstruktivne predloge, ali tvrdi da ih je, kako je saopšteno, druga strana odbila.

Iz kabineta Kurtija tvrde i da je tzv. Kosovu otvoren put za članstvo u Savetu Evrope i Evropskoj uniji. 

“Što se tiče članstva u Savetu Evrope, Kosovo već ima neophodan broj glasova država članica, dok je pravno odeljenje Saveta potvrdilo da ne postoji pravna prepreka za punopravno članstvo u ovoj važnoj organizacija”, navodi se u saopštenju.

Pozivu Kurtija na sastanak, kome je prisustvovao i potpredsednik prištinske vlade i glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi, prisustvovali su ambasadori, otpravnici poslova, šefovi diplomatskih misija i zamenici ambasadora akreditovanih u Prištini, zaključuje se u saopštenju. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()