Kurti: Beograd je kriv što Srpska lista ne učestvuje na izborima

Rok za prijavu kandidata i kandidatkinja za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu KIM 23. aprila istekao je juče,

23.03.2023. 13:32
  • Podeli:
Aljbin Kurti_Foto AP Photo_Franc Zhurda_Tanjug-63e55a1c47060.webp Foto: AP Photo / Franc Zhurda / Tanjug

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti danas je, komentarišući odluku Srpske liste da ne učestvuje na lokalnim izborima na severu KiM, optužio Beograd da kontroliše tu partiju i meša se u unutrašnja pitanja u Pokrajini i zatražio od EU da osudi, kako tvrdi, "ovako brzo kršenje" Sporazuma o normalizaciji odnosa. 

"Srpska lista je odbila da učestvuje na lokalnim izborima u četiri severne opštine Kosova ovog aprila. Ovo je jasan znak kontrole Beograda nad strankom i neprekidnog mešanja u unutrašnje poslove Kosova. EU mora da osudi ovo brzo kršenje Osnovnog sporazuma", napisao je Kurti na Tviteru.

Rok za prijavu kandidata i kandidatkinja za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu KiM 23. aprila istekao je juče, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini. 

Srpska lista nije podnela kandidaturu uz obrazloženje da nisu ispunjeni njihovi zahtevi da se formira Zajednica srpskih opština i da se pripadnici kosovske specijalne policije povuku sa severa pokrajine, zbog čega su i napustili prištinske institucije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()