Kosovska policija ušla u opštine Zvečan i Zubin potok, upotrebljen suzavac i šok bombe

U grad su ušla i vozila specijalnih jedinica za razbijanje demonstracija, a pristižu i pripadnici KFOR-a; kako Tanjug saznaje, u sukobu policije i građana povređene su četiri osobe

26.05.2023. 14:36
  • Podeli:
Protest Srba_Zvečan_Kosovska policija_gradonačelnici_Foto Reuters (5)-6470d841f26d8.webp Foto: Reuters

Pripadnici kosovske policije ušli su u zgradu opštine Zvečan, a potom i u zgradu opštine Zubin Potok. Prethodno su ispred obe opštine okupili građani u pokušaju da spreče  ulazak, javio je Tanjug.

U Zvečanu je policija, u trenutku kada je došlo do sukoba između njenih pripadnika i građana, na okupljene bacala suzavac i šok bombe. U gradu su se čuli i pucnji. Okupljne ispred opštine Zubin Potok policija je rasterala suzavcem, javlja RTS.

Kako Tanjug saznaje, četiri osobe su povređene u sukobu policije i građana u Zvečanu. U grad su ušla i vozila specijalnih jedinica za razbijanje demonstracija. Pristižu i pripadnici KFOR-a čiji helikopteri nadleću sever KiM.

Specijalci su blokirali Zvečan, i sve prilaze i izlaze iz njega. Ispred zgrade opštine su oklopna vozila i specijalne jedinice policije za razbijanje demonstracija.

Jedan automobil kosovske policije je zapaljen. Na ulici je ogromna količina dima od suzavca i šok bombi.

U Leposaviću je trenutno je mirno, a građani i dalje stoje ispred opštne, javlja Tanjug.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()