Kosovska policija: Pucali smo na vozilo, jer se nije zaustavilo

U saopštenju KPS-a se tvrdi da su osumnjičeni automobilom pobegli sa lica mesta

23.01.2023. 15:05
  • Podeli:
Kosovska policija_Severna Mitrovica_policajac_Foto Reuters (1)-63c03584c14ad.webp Foto: Reuters

Kosovska policija je, povodom pucnjave na vozilo u Bistrici kod Leposavića, u kojem su se nalazila dvojica Srba, saopštila da su njeni pripadnici pucali na vozilo, jer se, kako tvrdi, nije zaustavilo i u prolazu je udarilo u policijski automobil.

U saopštenju policije objavljenom na njenom nalogu na Fejsbuku, tvrdi se i da su osumnjičeni automobilom pobegli sa lica mesta.

"Policijska jedinica koja se nalazila na kontrolnom punktu prilikom obavljanja policijskih poslova pokušala je da zaustavi automobil, koji je tokom kretanja udario u vozilo kosovske policije, direktno ugrozivši živote policijskih službenika, koji su kako bi neutralisali opasnost po njih, pucali iz vatrenog oružja", navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja saopštio je da su dve osobe namerno udarile u automobil Kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost, zbog čega su oni bili primorani da pucaju u pravcu vozila.

"Duboko sam zabrinut zbog incidenta u Leposaviću. Dve osobe su vozilom pokušale  da izbegnu policijski punkt. Namerno su udarile u automobil Kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost. Službenici KP su bili primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju", napisao je Svečlja na Tviteru.

Svečlja ističe da je istraga o tom događaju u toku i da je Policijski inspektorat Kosova aktivno uključen u nju.

"Želim da budem jasan: bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom neće biti tolerisan. Zaštita građana i organa za sprovođenje zakona je naš glavni prioritet", navodi Svečlja na Tviteru.

Ranije danas direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali danas oko 11.30 časova na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba i da je tom prilikom ranjen Miljan D, dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, a automobil je izrešetan.

"Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi", rekao je Petković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()