Kosovska policija postavila punktove na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić

Na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić policija je uspostavila punktove za vozila

21.12.2022. 17:26
  • Podeli:
Kosovska policija_KPS_Kosovska Mitrovica_Foto Reuters (2)-63975326a16e6.webp Foto: Reuters

Kosovska policija saopštila je danas da je na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić, na severu KiM, uspostavila kontrolne punktove. 

 "Policija je uspostavila punktove za vozila kako bi garantovala promet i slobodu kretanja za sve bez razlike, kao i sprečavanje kriminalnih radnji i šverca uopšte", navodi se u saopštenju kosovske policije, prenosi Koha.

"Upravljanje i kontrola bezbednosne situacije i dalje je glavni prioritet kosovske policije i ulažu se maksimalni napori da se već nekoliko dana prevaziđe napeta situacija na severu Mitrovice", dodaje se u saopštenju.

Iz policije poručuju da "kako bi ispunili zadatke i zakonska ovlašćenja, policija je predvidela adekvatno operativno planiranje u angažovanju svog osoblja i kapaciteta na najracionalniji način u ostvarivanju zakonskih ciljeva sa ciljem stvaranja bezbednijeg okruženja za sve građane bez razlike".

Ranije je RTS objavio telefonske snimke na kojima se, kako navodi, vide pripadnici jedinice specijalne policije sa dugim cevima, pored više oklopnih vozila, na prilazu glavnom magistralnom putu iz pravca sela Banjska. 

Prethodnih dana, od podizanja barikada na severu, njihovo prisustvo u blizini magistralnog putnog pravca Kosovska Mitrovica-Raška nije bilo vidljivo, navodi RTS. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()