Komandant KFOR-a sa Lajčakom o dijalogu Beograda i Prištine

Razgovor o trenutnoj situaciji na KiM organizovan je kako bi se sinhronizovali svi napori da se podrži dijalog u okviru odgovarajućih mandata

10.03.2023. 20:10
  • Podeli:
Tan2022-12-1413122220_8 Miroslav Lajčak Tanjug Sava Radovanović-63ca824d1de1f.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuća razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom o trenutnoj situaciji u dijalogu Beograda i Prištine

Kako se navodi u objavi Kfora, na sastanku u Prištini su prisustvovali šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na KiM Majkl Devenport, specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica UNMIK-a Karolin Zijade i šef misije Euleksa Lars-Gunar Vigemark.

Oni su razgovarali o trenutnoj situaciji na KiM, kako bi se sinhronizovali svi napori da se podrži dijalog u okviru odgovarajućih mandata.

"Kfor ostaje izuzetno budan u nastavljanju sprovođenja mandata UN za sve zajednice koje žive na Kosovu. Kfor takođe nastavlja da podržava dijalog pod posredovanjem EU kao glavnu platformu za izgradnju trajnog mira i bezbednosti širom regiona", navodi se u objavi Kfora na Tviteru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()