Kfor: Pratimo situaciju, ovo je opasno za proces normalizacije

Kfor osuđuje ove jednostrane akcije i poziva sve strane da se uzdrže od nasilja

26.05.2023. 22:40
  • Podeli:
Tan2023-04-1419132633_3 kfor-6471191e663c7.webp Foto: Tanjug/KFOR

Kfor pomno prati situaciju u opštinama na severu KiM gde se dogodila serija sukoba izazvanih nasilnim ulaskom novoizabranih gradonačelnika u zgrade opština, navodi se u saopštenju misije.

"Ovo je izuzetno opasno za proces normalizacije i rizikuje dalju eskalaciju tenzija", dodaje se u saopštenju.

Ističe se da Kfor osuđuje ove jednostrane akcije i poziva sve strane da se uzdrže od nasilja koje bi moglo da ugrozi bezbednost na KiM.

Navodi se da je koordinacija između svih aktera od suštinskog značaja kako bi se izbegla dalja eskalacija, te da glavni prioritet Kfora ostaje obezbeđivanje bezbednog okruženja.

"Dijalog i diplomatija su jedini put ka trajnom miru i bezbednosti na Kosovu", zaključuju iz Kfora.

Ranije danas kosovska policija upala je i zgrade opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, gde su se okupili građani u pokušaju da spreče njihove ulaske.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()