KFOR na manevrima: Vežba 'Zlatna sablja 2023' održana u Novo Selo kod Prizrena

'U pitanju je aktivnost usmerena ka testiranju procedura i spremnosti za brzo raspoređivanje snaga u slučaju potencijalno kriznog scenarija', saopštila je komanda

14.04.2023. 21:34
  • Podeli:
KFOR_vežba_Novo Selo_KiM_Foto Tanjug_KFOR (1)-6439aa545eb80.webp Foto: Tanjug / KFOR

Komanda Kfora u Prištini saopštila je danas da su u kampu Novo Selo na Kosovu i Metohiji njihove jedinice održale vežbu "Zlatna sablja 2023".

"U pitanju je aktivnost usmerena ka testiranju procedura i spremnosti za brzo raspoređivanje snaga u slučaju potencijalno kriznog scenarija. Vežba je bila sprovedena da se testiraju procedure između različitih multinacionalnih jedinica koje čine kosovske snage, spremne da odgovore na različite situacije", navodi se u saopštenju Kfora.

Dodaje se da su timovi za razbijanje mase i nereda, u bliskoj saradnji sa jedinicama Euleksa.

"Kroz jedan ovakav trening, Kfor održava visok nivo spremnosti svojih jedinica u koordinacionim merama između komandanata na različitim nivoima. Na teritoriji Kosova kontigent Kfor deluje u skladu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine, sa ciljem da osigura bezbedno i sigurno okruženje, kao i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu", istakli su iz Kfora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()