KFOR istražuje sinoćnji incident u Zubinom Potoku

'Važno je da svi uključeni izbegnu bilo kakvu retoriku ili radnje koje mogu izazvati tenzije. Očekujemo od svih aktera da se uzdrže od demonstracija sile i da traže najbolje rešenje kako bi osigurali bezbednost svih zajednica'

26.12.2022. 13:24
  • Podeli:
KFOR_NATO_Kosovska Mitrovica_Rudare_blokade puta_Kosovska Mitrovica_Foto Reuters-639753b0aa7f1.webp Foto: Reuters

Kfor je saopštio da istražuje incident koji se u nedelju noć desio u neposrednoj blizini patrole Kfora na području Zubinog Potoka kao i da se planiraju razgovori svih strana.

Kfor je na Fejsbuku naveo da su nepoznate naoružane osobe učestvovale u incidentu na području Zubinog Potoka, kao i da povređenih i materijalne štete nije bilo, ali da se radi na utvrdjivanju činjenica.

"Pošto su planirani sastanci svih stana, važno je da svi uključeni izbegnu bilo kakvu retoriku ili radnje koje mogu izazvati tenzije. Očekujemo od svih aktera da se uzdrže od demonstracija sile i da traže najbolje rešenje kako bi osigurali bezbednost svih zajednica", poručuju iz KFOR-a.

Dodaju da "pozivaju sve strane da pomognu da na Kosovu postoji bezbednost i sloboda kretanja i spreče da obmanjujući narativi utiču na proces dijaloga", navodi KFOR.

"Komandant misije KFOR nastavlja da podržava dijalog o pronalaženju sporazuma za smirenje tenzija na severu Kosova i on ostaje u kontaktu sa svima koji su uključeni u ovaj proces. Poslednjih meseci pojačali smo svoje prisustvo i patrole, i ostajemo u potpunosti sposobni da ispunimo mandat prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine za sve zajednice na Kosovu. Rešenja treba tražiti kroz dijalog", dodaje se u saopštenju KFOR.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()