Italija preuzela misiju Euleksa na KiM: General karabinjera Barbano preuzima vođstvo

Barbano je bio šest meseci zamenik šef Policijske misije EU u BiH

29.04.2023. 20:48
  • Podeli:
eulex profimedia-0210084670-1667835823281.webp Foto: Profimedia

Italija je preuzela misiju Euleksa na Kosovu i Metohiji, rekao je ministar spoljnih poslova te zemlje Antonio Tajani, navodeći da će novi šef misije biti Đovani Pjetro Barbano.

"Dobre vesti za Italiju, jer je general karabinjera Barbano imenovan za šefa Euleksa na Kosovu. Ovaj izbor pokazuje rezultate koji se postižu tamo gde postoji timski rad", rekao je Tajani, preneo je italijanski portal "Susidario".

Portal navodi da međunarodne snage rade naporno da osiguraju brojna kritična mesta, počev od Kosovske Mitrovice.

"Libero" prenosi da diplomatska misija EU ima zadatak da ohrabri dijalog između Srba i Albanaca, ali da u ovom trenutku nema značajnijih rezultata.

Osim što je bio raspoređen kao šef jedinice karabinjera po brojim italijanskim gradovima, Barbano je poznat i po tome što je od septembra 1995. godine do marta 1996. godine bio zamenik šefa operacije Policijske misije Evropske unije u Mostaru, u Bosni i Hercegovini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()