Haški sud smanjio kazne Gucatiju i Haradinaju

Kazne su smanjene za tri meseca

02.02.2023. 16:10
  • Podeli:
gucati profimedia-0363288227-63c693fbf2274.webp Foto: Profimedia

Apelacioni sud u Hagu smanjio je danas za po tri meseca zatvorske kazne bivšem predsedniku i potpredsedniku udruženja veterana tzv. OVK Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju.

Žalbeno veće smanjilo je kaznu obojici sa četiri i po godine zatvora, na četiri godine i tri meseca, a u kaznu je uračunato vreme koje su njih dvojica proveli u pritvoru od septembra 2020. godine, prenosi Koha.

Predsednik suda Mišel Pikard rekao je da će obojica ostati u pritvoru u Hagu, dok ne budu prebačeni u zemlju u kojoj će služiti kaznu.

Osnovni sud u Hagu je 18. maja osudio Gucatija i Haradinaja na po četiri i po godine zatvora, a proglašeni su krivim za ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti, zastrašivanje u toku krivičnog postupka i povredu tajnosti postupka, a proglašeni su nevini za krivično delo osvete, navodi Koha.

Porota je obojicu osudila i na novčanu kaznu od po 100 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()