Derek Šole sa Dačićem: Podržavamo angažovanje Srbije u dijalogu s Prištinom

Ponovo smo potvrdili dugogodišnje prijateljstvo između SAD i Srbije, navodi Šole.

02.02.2023. 14:07
  • Podeli:
šole dačić ministarstvo spoljnih poslova stejt department tanjug-63dbb545466f1.webp Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/zvanični fotograf Stejt departmenta

Savetnik državnog sekretara SAD Derek Šole podržao je, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u Vašingtonu, angažovanje Srbije u dijalogu s Prištinom i naporima da se promovišu veći mir i bezbednost u regionu.

Uz objavu zajedničke fotografije sa šefom srpske diplomatije, Šole je na Tviteru naveo da je nakon telefonskog razgovora koji su obavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i državni sekretar SAD Entoni Blinken, u sredu veče usledio i njegov razgovor sa Dačićem.

"Ponovo smo potvrdili dugogodišnje prijateljstvo između SAD i Srbije. Izrazio sam podršku angažovanju Srbije u dijalogu sa Kosovom i naporima da se promovišu veći mir i bezbednost u regionu", naveo je Šole.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()