Dačić: Zapadni lideri znaju koje su crvene linije za Srbiju

'To sam čuo i od Borelja i od Blinkena i to je potvrda ispravnosti državne politike', ističe šef srpske diplomatije

17.02.2023. 21:33
  • Podeli:
Tan2023-01-2313493738_2 Ivica Dačić Tanjug Zoran Žestić-63d3be110d97b.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je u Minhenu, tokom bilateralnih razgovora koje je vodio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, bio svedok toga da međunarodni predstavnici govore da znaju da Vučić ističe crvene linije za Srbiju.

Vučić se danas u Minhenu sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, kancelarom Nemačke Olafom Šolcom i američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, a Dačić je to rekao povodom kritika da Vučić ne brani dovoljno nacionalne državne interese.

"To sam čuo i od Borelja i od Blinkena i to je potvrda ispravnosti državne politike", rekao je Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ljudi prepoznaju one koji se bore za svoju zemlju.

"To pričaju oni koji nemaju šta drugo da rade, već pričaju takve stvari. Ne mogu da verujem da veruju u te besmislene neistine, naročito posle Skupštinske sednice. A to će se nastaviti, jer kada nemate argumente osim sipanja mržnje, morate da se borite za sebe, a ne za Srbiju", rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija njegov život i da neće bilo kome da se pravda.

"Hvala Ivici što je želeo to da kaže, meni je važniji sud istorije", zaključio je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()