Dačić: Veoma je važno da sve stranke iskažu jedinstvo po pitanju KiM

Sednica parlamenta je prilika da svaka politička stranka pokaže koliko drži do državnih i nacionalnih interesa, jer je Srbija jaka onoliko koliko je jedinstvena, poručio šef srpske diplomatije iz Vašingtona

02.02.2023. 10:00
  • Podeli:
Tan2023-01-2313493738_2 Ivica Dačić Tanjug Zoran Žestić-63d3be110d97b.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar spoljnih poslova Srbije izavio je danas da je Srbija jaka samo onoliko koliko je jedinstvena i ocenio da je zato važno da posebna sednica parlamenta o KiM protekne u duhu državnog jedinstva i podrške politici koju vodi predsednik i Vlada Srbije, kao i da se uspostavi široka platforma za odbranu nacionalnih i državnih iteresa, istovremeno vodeci računa o budućnosti zemlje.

"Veoma je bitno da se pokuša da se o ovom vitalnom nacionalnom i državnom intersu napravi državno i političko jedinstvo. Bilo bi veoma važno da sve političke stranke iskažu jedinstvo oko pitanja KiM za razliku od uskostranačkih interesa koji mogu opasno da nanesu štetu našem državnom intesu", rekao je Dačić za Tanjug u Vašingtonu na pitanje vezano za posebnu sednicu paralmenta koja je zakazana za danas, a kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi poslanike obavestio o pregovaračkom procesu.

Dačić je naglasio da je sednica parlamenta zato prilika da svaka politička stranka pokaže koliko drži do državnih i nacionalnih interesa jer je Srbija kakvo je naglasio samo jaka onoliko koliko je jedinstvena.

"Zato je važno da sednica protekne u duhu državnog jedinstva i podrške politici predsdnika Aleksandra Vučića i vlade i uspostvaljnju široke platforme za odbranu naših nacionalnih i državnih interesa istovremno vodećih računa o budućnosti Srbije, da Srbija ne dozvoli da dođe do nekih restriktivnih mera, sankcija i onoga što bi nas ugrozilo", rekao je ministar.

Ministar Dačić prisustvuje Molitvenom doručku u Vašingtonu, gde će se učesnicima skupa tradicionalno obratiti predsednik SAD.

Ministar se juče u Vašingtonu sastao sa zvanicnicima Stejt departmenta Derekom Šoleom, Gabrijelom Eskobarom, senatorom Ronom Džonsonom, kongresmenkom Klaudijom Teni, predstavnicima jevrejskih organizacija koje su veoma bitne na međunarodnoj sceni kao i stranačkim insitutima - demokratskim i republikanskim NDI i IRI.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()