Brnabić o izborima na severu KiM: Dan kad je poslednji evropski geto legalizovan

Do 15 časova na severu KiM je izašlo 2,4 odsto birača

23.04.2023. 17:47
  • Podeli:

 Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, povodom održavanja izbora na severu KiM u kojima Srbi ne učestvuju, da je "ovo dan kada je poslednji evropski geto legalizovan i legitimizovan". 

"Isti oni koji su pre 10 godina dogovorili i garantovali Briselski sporazum, za koji nikada nisu ni planirali da ga primene. Osećajte se ponosnim! Slavite danas vaša dostignuća. U slavu onoga što ste stvorili!", navela je Brnabić na Tviteru, obraćajući se Evropskoj uniji, američkoj ambasadi i OEBS-u u Prištini.

Brnabić je objavila fotografije kontejnera - privremenih biračkih mesta koja obezbeđuju pripadnici policije i vozilo Kfora, navodeći da te fotografije "zaista oslikavaju 'vladavinu prava'" i pravo značenje 'demokratskih izbora' na Kosovu i Metohiji, koji su podržani od strane EU i Kvinte".

"Molim OEBS da obrati pažnju i da obavezno ovo preporuči drugima kao najbolji primer: održavanje izbora u privremenim kontejnerima pod direktnim nadzorom oružanih snaga. Izbori - slobodni i fer, sa oružanim snagama i oklopnim vozilima! To je Evropa u 21. veku!", napisala je Brnabić. 

Kako je premijerka navela, "ovo sada postaje nova demokratska norma, uvedena i podržana od strane kreatora 'Republike Kosovo'".

"Na kraju ove šarade, ovakvi izbori, u ovakvim uslovima, smatraju se normalnim, od strane licemera koji štite i brane takvu 'republiku'", zaključila je Brnabić.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Zabeležena je veoma niska izlaznost s obzirom na to da se glasa u četiri opštine sa većinski srpskim stanovništvom, a devetoro od deset kanidadat za gradonačelnike su Albanci. Srpska lista bojkotuje izbore.

Do 15.00 časova glasalo je 2.4 odsto birača.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()