Brnabić: Neće biti poskupljenja struje za privredu, nova vlada u oktobru

Premijerka Brnabić je demantovala natpise o poskupljenju struje za privredu

22.09.2022. 09:19
  • Podeli:
brnabić ana vladimir sporičić tanjug.jpg Foto: Vladimir Sporičić/Tanjug

Mandatarka za sastav nove srpske vlade i aktuelna premijerka Ana Brnabić rekla je da se konture nove vlade naziru, ali ne sva rešenja i ne kompletno. 

Nagovestila je da će biti promena, uključujući i promenu zakona o ministarstvima.

Brnabić je rekla da se nada da će vlada biti formirana u prvoj polovini oktobra, a da su na odlaganje njenog formiranja uticali faktori poput putovanja predsednika u Njujork i političke okolnosti kao što čuvanje mira i bezbednosti usled provokacija te razgovor u avgustu i septembru sa Lajčakom i Eskobarom.

Govoreći o pisanjima pojedinih medija da nema dovoljno mazuta, rekla je da je Srbija naručila dodatnih 30.000 tona ovog energenta kako bi obezbedila sigurnost grejanja tokom sezone.

Premijerka je i demantovala da će doći do poskupljena struje za privredu, da nema ni govora o tome da struja bude 120 evra po megavatu, nego da će struja, koju država subvencioniše, ostati u okvirima cene od 95 evra po megavatu.

Komentarišući govor predsednika Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, premijerka Brnabić je istakla da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine padaju u vodu kada se pomene Srbija.

"Mi smo čuli istinu Beograda, istina je jedna, ne postoji istina Istoka i Zapada, nego je jedna i predsednik Vučić je uradio brilijantan posao podsećajući na tu istinu", rekla je Brnabićeva.

"Sve što je predsednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istakao jeste taj kamičak u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada pomenete Srbiju i kada predsednik Vučić kaže - dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije", rekla je premijerka Brnabić, gostujući na RTS-u.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()