Borelj sa Kurtijem: Situacija na severu KiM opasna i neodrživa, potrebna hitna deeskalacija

Rešenje mora naći kroz dijalog i povratak radu na sprovođenju postignutog sporazuma sa Beogradom, istakao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku

31.05.2023. 14:54
  • Podeli:
žozep borelj  (AP PhotoJean-Francois Badias) via Tanjug-6414604d2a154.webp Foto: AP PhotoJean-Francois Badias via Tanjug

Potrebna je hitna deeskalacija situacije na severu Kosova i Metohije, saopštio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, posle sastanka u Bratislavi sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

On je istakao da se rešenje mora naći kroz dijalog i povratak radu na sprovođenju postignutog sporazuma sa Beogradom.

Borelj je na Tviteru napisao da se sa Kurtijem sastao u Bratislavi, gde se održava globalni bezbednosni forum, da bi razgovarali o tenzijama na severu KiM.

"Trenutna situacija je opasna i neodrživa", istakao je Borelj.

On je istakao da je potrebna hitna deeskalacija situacije, postizanje rešenja kroz dijalog i povratak radu na sprovođenju postignutog sporazuma.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()