Borelj: Dogovor u Ohridu biće deo evropskog puta Srbije i Kosova

Borelj je naglasio da će EU pažljivo pratiti primenu dogovora koji je sada obavezujući.

20.03.2023. 14:25
  • Podeli:
žozep borelj  (AP PhotoJean-Francois Badias) via Tanjug-6414604d2a154.webp Foto: AP PhotoJean-Francois Badias via Tanjug

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izvestiće danas evropske šefove diplomatija o ishodu sastanka lidera Kosova i Srbije u Ohridu 18. marta.

"Dogovor Kosova i Srbije biće integralni deo evropskog puta za obe strane. Biće deo pregovaračkog poglavlja 35 za Srbiju i biće uključen u dokumente o normalizaciji i u zahteve za Kosovo", rekao je Borelj uoči sastanka.

On je naglasio da će EU pažljivo pratiti primenu dogovora koji je sada obavezujući

"Dakle, sada je to nešto obavezujuće i moraćemo pažljivo da pratimo implementaciju. Obe strane su se složile i obavezale da to urade, pa hajde da pažljivo posmatramo kako će se to dogoditi", dodao je.

Ministri spoljnih poslova EU danas će u Briselu razgovarati i o situaciji u Ukrajini i pomoći Turskoj i Siriji nakon razornih zemljotresa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()