Barikade postavljene i kroz sela Kamenica i Vuča u opštini Leposavić

Srbi na severu KiM na barikadama su 18. dan.

27.12.2022. 13:52
  • Podeli:

Meštani sela Kamenica i Vuča podigli su danas nekoliko barikada, nakon što je oko podne nekoliko džipova, u kojima su bili specijalci kosovske policije, pokušalo da prođe magistralnim putem ka Leposaviću.

Stanovnici ta dva sela u opštini Leposavić nisu dozvolili džipovima da prođu, pa su se oni vratili, javlja Kosovo onlajn.

Barikade su postavljene na dva mesta i blokirani su svi putni pravci ka Leposaviću.

Meštani tvrde da specijalne jedinice kosovske policije i dalje traže način da prođu put Leposavića i dalje ka Jarinju, a da ih obezbeđuju Euleks i Kfor.

Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su jutros i još dve barikadu, na ulazu u severni deo Kosovske Mitrovice iz pravca Dudinog Krša i u naselju Bošnjačka mahala, pa se od danas u Severnu Mitrovicu može ući samo iz pravca mešovitog naselja Suvi Do.

Srbi na severu KiM na barikadama su 18. dan. 

Oni traže oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenja Srba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()