Apel Švajcarske: Kfor i Euleks od suštinskog značaja za bezbednost na severu KiM

Još jednom pozivamo sve zainteresovane strane da se uzdrže od bilo kakvih radnji koje bi mogle da dodatno eskaliraju situaciju, poručile švajcarske vlasti

27.12.2022. 16:52
  • Podeli:
KFOR_Jarinje_sever KiM_Foto AP Photo_Marjan Vučetić_Tanjug-63ab149eac16b.webp Foto: AP / Marjan Vučetić / Tanjug

Švajcarska vlada ističe da su Kfor i Euleks od suštinskog značaja za održavanje reda i bezbednosti lokalnih zajednica na severu Kosova i Metohije.

Vlada Švajcarske je na Tviteru ponovo pozvala Beograd i Prištinu da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje bi mogle da dovedu do dodatne eskalacije situacije na severu KiM.

"Još jednom pozivamo sve zainteresovane strane da se uzdrže od bilo kakvih radnji koje bi mogle da dodatno eskaliraju situaciju", poručuju iz švajcarske vlade.

Srbi sa severa KiM 18. dan su na barikadama, a traže oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()