Američki kongres usvojio predlog zakona: Sankcije za podrivače Dejtonskog sporazuma

Vagner je rekla da je cilj tog predloga zakona da obezbedi neophodne mehanizme za borbu protiv korupcije u BiH

21.09.2022. 10:16
  • Podeli:
kongres-sad-anadolija.jpg

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je Predlog zakona o odvraćanju akcija destabilizacije u BiH, kojim su predviđene sankcije strancima koji podrivaju Dejtonski mirovni sporazum ili prete stabilnosti zemlje, objavio je američki Kongres.

Poslanica iz reda republikanaca, En Vagner, koja je predložila zakon o kojem treba da se izjasni i Senat, izjavila je da je pri izradi tog zakonskog rešenja sarađivala sa bošnjačkom zajednicom u Sent Luisu, prenosi Srna.

Vagner je rekla da je cilj tog predloga zakona da obezbedi neophodne mehanizme za borbu protiv korupcije u BiH, objavljeno je na sajtu Kongresa.

Vagner, koja je član Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma, rekla je da građani BiH trpe zbog političara koji žele da podele zemlju.

"Taj zakon će zaštititi Dejtonski sporazum, očuvati decenije napretka posle užasnog rata i poslati poruku da SAD podržavaju mirnu, ujedinjenu i sigurniju BiH, rekla je Vagner.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()