Albanski gradonačelnici Zubinog Potoka i Zvečana položili zakletvu

Mesto polaganja zakletve obezbeđuje kosovska policija, kao i pripadnici KFOR-a i italijanski karabinjeri

25.05.2023. 11:44
  • Podeli:
Zubin Potok_gradonačelnik-Izmir Zećiri_polaganje zakletve_Foto Tanjig Dopisništvo KiM-646f243f3aad1.webp Foto: Tanjug / Dopisništvo KiM

Gradonačelnici opština Zubin Potok i Zvečan, Izmir Zećiri i Iljir Peci, položilu su danas zakletvu.

Za razliku od novoizabranog gradonačelnika Severne Mitrovice koji je zakletvu položio u opštinskoj zgradi u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zećiri je to uradio u albanskom selu Čabra, a Peci u školi u selu Boljetin, takođe naseljenom Albancima.

Na objektima u kojima je položena zakletva, okačene su tzv. kosovska i albanska zastava.

Uoči i tokom polaganja zakletve, na prilazima i u samim selima bio je prisutan veliki broj pripadnika kosovske policije, kao i KFOR-a i Euleksa.

KFOR i Euleks su ranije najavili da samo nadgledaju bezbednosnu situaciju, koju kontroliše i obezbeđuje policija.

Novi gradonačelnici, koji su zakletvu položili na albanskom jeziku, pobedili su na vanrednim lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, održanim 23. aprila, a te izbore su Srbi bojkotovali.

Polaganje zakletve u Čabri i Boljetinu, proteklo je bez incidenata.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()