Albanske sudije prešle iz severnog u južni deo Mitrovice

18. dan barikada na KiM

27.12.2022. 12:07
  • Podeli:
kosovska mitrovica tanjug-6396fa304e2ce.webp Foto: Tanjug / Ilustracija

Albanske sudije, kao i celokupno osoblje krivičnog odeljenja Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, koje je radilo u objektu tog suda u severnom delu grada, prešli su danas u objekat suda u južnom delu Kosovske Mitrovice, gde se nalazi građansko odeljenje, prenosi KosovaPres.

Agencija navodi da je to učinjeno zbog nesigurnosti i nemogućnosti slobodnog kretanja, nakon što su jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice osvanule dve barikade.

Naime, Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su jutros barikadu na mostu koji iz Dudinog Krša vodi prema Tehničkoj školi, kao i u blizini Tehničke škole, što je prva barikada u gradskom jezgru.

Srbi na severu KiM 18. dan su na barikadama, a traže oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba. 

Na osnovu Briselskog sporazuma, deo albanskih sudija i ostalog osoblja počeo je 2017. godine da radi zajedno sa srpskim sudijama u objektu suda u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()