Albanian post: Kvinta nije dala saglasnost Prištini za upad u opštine na severu KiM

Iz izvora u vladi privremenih prištinskih institucija list je saznao da već postoji naredba za obnovu opštinskiһ objekata

26.05.2023. 16:58
  • Podeli:
Protest Srba_Zvečan_Kosovska policija_gradonačelnici_Foto Reuters (7)-6470bf7c6f56a.webp Foto: Reuters

Vlada privremenih prištinskih institucija je, nekoliko sati pre nego što su se oglasile sirene za uzbunu u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, obavestila zemlje Kvinte o nameri da uz pomoć policije upadne u zgrade opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubin Potoku.

Od njih, međutim, nije dobila saglasnost za sprovođenje takve akcije, javio je Albanian post.

Prema izvorima tog lista, vlada u Prištini je pre akcije obavestila ambasade zemalja Sjedinjeh Američkih Država, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije, ali od njih nije dobila saglasnost za tu akciju.

Međutim, prištinske vlasti bile su odlučne da nastave sa planom njenog sprovođenja.

List je iz izvora u vladi privremenih prištinskih institucija saznao da već postoji naredba za obnovu opštinskiһ objekata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()