Patrijarh Porfirije poziva na molitve za mir na KiM

Patrijarh će do Duhova, 4. juna, svakog dana u Hramu Svetog Save služiti moleban za mir među ljudima

30.05.2023. 11:57
  • Podeli:
Patrijarh Porfirije_Foto Tanjug Tara Radovanović-639497afcbe26.webp Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Patrijarh Porfirije će svakog dana do Duhova služiti moleban pred moštima Svetog Nikolaja u Hramu Svetog Save, saopštava Srpska pravoslavna crkva.

Patrijarh Porfirije pozvao je sve vernike Srpske pravoslavne crkve da umnože molitve za Kosovo i Metohiju.

Kako se dodaje u saopštenju Informativne službe SPC, patrijarh će do Duhova, 4. juna, svakog dana u Hramu Svetog Save služiti moleban za mir među ljudima.

"Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služiće svakog dana do nedelje 4. juna, kada Crkva slavi Silazak Svetog Duha na apostole, sa početkom u 18 časova u Hramu Svetog Save na Vračaru pred moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog moleban za blagosloveni mir među ljudima. Njegova Svetost Patrijarh g. Porfirije poziva sav verni narod da umnoži molitve za mir na Kosovu i Metohiji", piše u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()