Lideri G7 pozvali Beograd i Prištinu da sprovode svoje obaveze

Oni su pozdravili Sporazum o putu normalizacije odnosa i Aneks za njegovu implementaciju

20.05.2023. 20:10
  • Podeli:
Tan2023-05-2013581161_9 G7 lideri Jonathan ErnstPool Photo via AP-646911d1f21e0.webp Foto: Tanjug/Jonathan Ernst Pool Photo via AP

Lideri Grupe 7 industrijalizovanih zemalja sveta (G7) u danas objavljenom zajedničkom saopštenju podzravili su Sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i Aneks za njegovu implementaciju, i pozvali obe strane da sprovode svoje obaveze.  

"Kako bi ostvarili svoj puni potencijal za građane Kosova i Srbije i za unapređenje dobrosusedskih odnosa na Zapadnom Balkanu, pozivamo obe strane da na svrsishodan način i u dobroj veri sprovedu svoje obaveze", navodi se u tački 65. zajedničkog saopštenja lidera G7, koji su se sastali u Hirošimi. 

Oni su pozdravili Sporazum o putu normalizacije odnosa i Aneks za njegovu implementaciju, koji su postignuti u okviru dijaloga pod posredstvom EU u Briselu 27. februara i u Ohridu 18. marta.   

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()