Tango ansambl Libercuatro na Kolarcu nastupio sa programom "Neki novi tango - kao na filmu"

Još jedan dokaz da spoj starog i savremenog može da bude odlična kombinacija.

Autor: Jana Jakšić
23.04.2023. 21:40
  • Podeli:

U znak sećanja na neko staro doba, ansambl Libercuatro održao je koncert "Neki novi tango - kao na filmu", na kome je izveo upravo kompozicije iz poznatih filmova. 

Još jedan dokaz da spoj starog i savremenog može da bude odlična kombinacija. 

Poneseni dobrom muzikom, ni posetioci nisu izdržali pa su zaplesali. Ritam tanga ima toliku hipnotičku moć da je i zamišljeni partner ponekad dovoljan. Kako članovi ansambla kažu, tango je zanosana i primamljiv, a vodi nas na putovanje kroz dušu dalje nego što možemo da zamislimo.

"Volim da kažem da je tango muzika od ekstremne egzaltacije do ekstremne melanhonije i nazad, tako da u tom izražajnom smislu on nama daje velike mogućnosti u komunikaciji šse tiče nas muzičara, ali tango je način života", pojašnjav Ksenija Ristić, pijanistkinja ansambla "Libercuatro".

Iako je prvobitna ideja bila da sviraju samo numere koje su napisane u tango aranžmanu, muzičari su se na kraju odlučili za drugačiji pristup.

Ljubitelji tanga ističu da je on mnogo više od muzike i plesa i da svaki ton i pokret predstavljaju emociju, ideju ili misao koja ne može da se iskaže rečima.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()