Spasoje Joksimović dobitnik 10. jubilarne Nagrade "Milutin Bojić" za mlade pesnike

Njegov ciklus pesama "Sadašnja čuda" ocenjen je kao najbolji među ukupno 58 pristiglih prijava na konkurs

16.05.2023. 14:17
  • Podeli:
Spasoje Joksimović PA-6463740e04980.webp Foto: Библиотека "Милутин Бојић"

Odlukom stručnog žirija u sastavu Mileta Aćimović Ivkov (predsednik), Slađana Ilić i Darko Daničić, pobednik ovogodišnjeg 10. po redu konkursa za Nagradu "Milutin Bojić" je Spasoje Joksimović. Njegov ciklus pesama "Sadašnja čuda" ocenjen je kao najbolji među ukupno 58 pristiglih prijava na konkurs.

Spasoje Joksimović rođen je 2. decembra 1988. godine u Majdanpeku. Diplomirao je i master studije završio na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Dosad je objavio sledeće zbirke pesama: Život po suncu, Daleko od Johanesburga, Veče u Vitaniji (knjiga je nagrađena prestižnom nagradom „Srboljub Mitić“), Municipium S i Melanholija homo sapiensa.

Svečana dodela nagrade biće upriličena u petak 19. maja 2023, na Dan biblioteke "Milutin Bojić", u matičnom odeljenju u Ilije Garašanina 5, s početkom u 12 časova. Program će početi s predstavljanjem knjige "Osetljivosti", prošlogodišnjeg dobitnika nagrade Iskre Brajović.

Nagrada "Milutin Bojić" za mlade pesnike, koju je 2014. godine, uz podršku Ministarstva kulture, ustanovila Biblioteka "Milutin Bojić", u prethodnih devet godina imala je sledeće laureate: Milica Milosavljević (dobitnik Nagrade za 2014. godinu), Radomir Mitrić (2015), Bojan Todorović (2016), Ajtana Dreković (2017), Aleksandra Batinić (2018), Marko Poropatić (2019), Nemanja Dragaš (2020), Aleksandra Jovičić Đinović (2021) i Iskra Brajović (2022).

Svim dobitnicima, pored dodele svečane povelje, biblioteka "Milutin Bojić" objavila je knjige pesama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()