'Povratak napisanih': Sajam knjiga u Beogradu održaće se od 23. do 30. oktobra

Na Sajmu će se predstaviti oko 400 izlagača

27.09.2022. 13:08
  • Podeli:
sajam knjiga beograd profimedia-1664276808119.webp Foto: Profimedia

Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan od 23. do 30. oktobra pod sloganom "Povratak napisanih", najavljeno je danas u Skupštini grada Beograda.

Sekretarka u Gradskom sekretarijatu za kulturu Nataša Mihailović Vacić rekla je na konferenciji za novinare rekla da se slogan "Povratak napisanih" odnosi se na "povratak ove manifestacije čija se pauza i nedostatak izazvan pandemijom osetio među svim ljubiteljima pisane reči".

Kako je najavljeno, u prostoru Beogradskog sajma, u halama 1, 1a, 2a i 4 predstaviće se oko 400 izlagača iz Srbije i inostranstva, a Zemlja počasni gost 65. Sajma je Rumunija.

Zbog i dalje prisutne pandemije, ulazak posetilaca biće delimično kontrolisan, kako se ne bi stvarale velike gužve. Valja se podsetiti da je na nekim prethodnim sajmovima bilo i do 200.000 ljudi, kazao je Dušan Kovačević, predsednik Saveta sajma knjiga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()