"Plan B fest" u Banjaluci: Nastupaju Stefan Milenković, Nele Karajlić, Dejan Cukić, Bajaga i drugi

Maja Kremić, direktor Novak Đoković Fondacije, istakla je da je ovaj izbor muzičara na Plan B festa "pravi Grend slem muzike", te da je "humanost važan segment života svih nas".

07.04.2023. 17:22
  • Podeli:

Prvo izdanje humanitarnog muzičkog festivala "Plan B Fest" biće održan 21. i 22. aprila  u Banja Luci,  najavili su danas u Beogradu mnogi muzičari koji učestvuju u ovom važnom projektu, kao što su Stefan Milenković, Dragi Jelić (YU grupa), Dejan Cukić i drugi.

Na susretu sa medijima danas u beogradskoj Mts Dvorani, na sceni Lisabon bara, bilo je reči o ciljevima ove dvodnevne manifestacije koje realizuju Fondacije "Plan B" i "Novak Đoković". 

Na festivalu će nastupati - Bajaga i instruktori, Riblja čorba, Dejan Cukić i Spori ritam bend, Generacija 5, Vlatko Stefanovski trio, Stefan Milenković i Dr Nele Karajlić – “Rock El Clasico” i Dragi Jelić iz YU grupe. 

"Na sve to neko treći ima od toga direktnu korist, u ovom slučaju kroz dve fondacije "Plan B" i "Novak Đoković", pomažemo ne samo deci, nego pre svega našoj budućnosti, tako da se taj krug ovim zatvara, zaokružuje se na jedan kompletan način koji je uvek inspirativan za sve nas", naveo je Milenković. 

"Sve ovo u Banja Luci ima zaista neverovatan spoj i atraktivnost, posebno sa pojavom Novaka Đokovića, koji će biti prisutan tamo. Živimo u istorijskom vremenu gde je Novak tako dominantan, što se retko dešava. Ko bi mogao danas da kaže da je živeo u takvom vremenu? Fenomenalno je što ovakav festival ima humanitarnu notu. Hvala vam za vaš rad, zaista je veoma inspirativan za sve nas. Vidimo se za nekoliko nedelja u Banja Luci, jedva čekam", zaključio je Stefan Milenković. 

Osim muzičkog festivala, u Banja Luci će biti održan i pravi sportski spektakl "Srpska Open", teniski ATP250 turnir, najveći događaj iz oblasti sporta u istoriji Republike Srpske, što će njen glavni grad na reci Vrbas učiniti epicentrom najznačajnijih regionalnih dešavanja. Od prodaje karata u iznosu od 10 posto, prihod sa koncerata će ići u Fondaciju "Novak Đoković" za mnoge projekte posvećene najmlađima. 

Dejan Cukić ispred svog sastava "Spori ritam band" izrazio je oduševljenje i rekao da mu je osećaj fenomenalan da na jednom festivalu kakav je "Plan B fest" bude prisutno toliko velikih muzičara, i podsetio se spektakla "Više od 50 godina čistog rokenrola" za jubilej YU Grupe na stadionu Tašmajdan (septembar 2022), gde je bio takođe ogroman broj gostiju. 

"Ako dovodimo u vezu sport i muziku, mislim da su naši koncerti više turnir veterana, nego teniskih Grend slem turnira. Veoma mi je drago da  humanitarne fondacije organizuju ovakav događaj, što je sve okrenuto deci. Oduševljen sam programom prvog dana festivala, jer ovim redom nastupaju - "Riblja čorba", onda Bajaga koji je bio kod njih u grupi, a zatim ja koji sam bio u "Instruktorima" sa Bajagom. Neobično da smo svi zajedno te večeri, što nam je ranije više bio kao neki interni vic", istakao je Dejan Cukić. 

Dragi Jelić, pevač i gitarista YU grupe, gostovaće na sceni sa Bajagom, otkrio je da će sada nastupati prvi put van matičnog benda, "što ne znači da nam grupa više ne postoji, naprotiv, sve je u redu". 

Jelić će pevati i odsvirati pesmu "Zagledan" na tekst Zvonimira Đukića Đuleta (Van Gogh), koju je snimio za Plan B Fondaciju, osnovanu 2021. za pomoć socijalno ugroženim muzičarima. 

Muzičar Dragan Jovanović Krle, jedan od lidera rok benda "Generacija 5", iskazao je oduševljenje što se "na jednom mestu može naći toliko ljudi koji rade istu stvar, daju se publici". 

Maja Kremić, direktor Novak Đoković Fondacije, istakla je da je ovaj izbor muzičara na Plan B festa "pravi Grend slem muzike", te da je "humanost važan segment života svih nas". 

Direktorka te fondacije je napomenula da uvek treba imati plan B, da svako dete bi trebalo da ima jednaku šansu, a da sjajni koncerti i teniski mečevi obećavaju značajan doprinos humanitarnoj akciji na vrhunskom nivou. 

"Muzika je univerzalni jezik ljubavi koji svi razumeju i koji povezuje sve ljude. Veoma se radujemo što ćemo kroz ovaj predivan muzički projekat zajedničkim snagama  sa Plan B fondacijom podići svest u javnosti o izuzetnoj važnosti ulaganja u rani razvoj. Sigurni smo da ćemo u budućnosti kroz nastavak zajedničke saradnje naše dve fondacije, vođeni istim vrednostima, nastaviti da stvaramo bolji svet za generacije koje dolaze", zaključila je Maja Kremić ispred Fondacije "Novak Đoković". 

Na promociji festivala "Plan B fest", danas su bili i članovi rok benda "Riblja čorba" - Miroslav Milatović Vicko (bubjar), Vidoja Božinović DŽindžer (gitarista) i Ivan Stanković (bas gitara), Dragoljub Ilić Ilke iz "Generacije 5", i drugi. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()