Novinarke UNA televizije osvojile dve prve nagrade na festivalu Zlatna buklija

Na 18. međunarodnom festivalu "Zlatna buklija" u konkurenciji je bilo više od 300 dokumentarnih filmova domaće, regionalne i inostrane produkcije.

20.05.2023. 19:55
  • Podeli:

Novinarke Una televizije Jovana Maletić i Sanja Buljanović osvojile su prve nagrade na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija". 

Svečana dodela nagrada održana je sinoć u Velikoj Plani, a u konkurenciji je bilo više od 300 dokumentarnih filmova domaće, regionalne i inostrane produkcije.

Aleksandar i Ana su skinuli prašinu sa starih mašina svojih predaka i u novom ruhu oživeli koradžijski zanat kog se u današnje vreme malo ko lati. Njihov poduhvat dočarali su novinarka Jovana Maletić, snimatelj Marko Nikolić i montažer Vanja Spasić u emisiji "Gradske priče", a stručni žiri je to ocenio prvom nagradom.

"Kada neko prizna tvoj rad i na ovako nekom višem nivou to uvek bude zadatak. Tako da u planu su razne dobre stvari razne priče za koje ja volim da kažem da će vam razvlačiti osmeh na lice, jer osmeh, osmeh, osmeh - bez obzira šta nam se sve dešava moramo da vratimo na lica i gradske priče će se truditi da to urade, a ja se nadam da ćemo to uspeti. Kada dođe i priznanje ovako zvanično za to, pa puna kapa", rekla je novinarka Jovana Maletić. 

"Gradske priče imaju različite teme, različite ideje, a ova priča je imala sve te ideje objedinjene. Imali smo zanat, tradiciju, imali smo ljubav koja se rađa i nastavlja, sve to tako da može da se kaže da sam verovao da će sve to da zadobije jednu lepu gledanost. Upravo zato što sve smo uspeli da spojimo i prenesemo tu poruku", objašnjava montažer UNA televizije Vanja Spasić.

"Zlatna buklija" dodeljena je i novinarki Sanja Buljanović. Ona je, sa svojom ekipom emisije "Una due tre" - snimateljem Markom Nikolićem i montažerkom Milom Omčikus, donela priču o Nastasiji Nedimović, ženi-borcu koja svoje iskustvo sa teškom bolešću koristi da pomogne drugim ljudima.

"Svakoj nagradi čovek se obraduje, jer to je činjenica i dokaz da ste na nekom dobrom putu. Taj naš put je mnogo dug, mi svi učimo tokom ove profesije i svaka nagrada je potvrda da je put ispravan. Obavezuje negde da ne smemo da se spustimo ispod tog kvaliteta koji smo pokazali i motiviše da sledeće godine dođemo", kaže novinarka Sanja Buljanović.

"I ove godine je televizija Una kao i prethodne godine otkrila naš festival i autori su veoma kvalifikovani i veoma odani svom poslu. Učestvovali su i ove godine sa svojim filmovima i dve nagrade su otišle upravo vašoj televiziji za predivne filmove koje su autori napravili", ističe direktor festivala "Zlatna buklija" Živomir Žića Mihajlović. 

Na 18. međunarodnom festivalu "Zlatna buklija" u konkurenciji je bilo više od 300 dokumentarnih filmova domaće, regionalne i inostrane produkcije.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()