Nova knjiga Milutina Mićovića - 'Luče u tami Crne Gore'

Knjiga "Luče u tami Crne Gore" izdata je uz podršku Ministarstva kulture Srbije

27.09.2022. 13:31
  • Podeli:
Autor Milutin Micovic Promo-1664278084386.webp Foto: Promo

Nova knjiga "Luče u tami Crne Gore“ autora Milutina Mićovića biće predstavljena javnosti u sredu, 28. septembra 2022. godine u 19.30 časova. 

Na promociji u Maloj sali Kolarčeve zadužbine govoriće akademik Miro Vuksanović, prof. dr Časlav Koprivica, dr Nemanja Dević i urednik SKZ i autor Dragan Lakićević.

Knjiga "Luče u tami Crne Gore" izdata je od strane SKZ Eparhije budimljansko-nikšićke i Srpskog nacionalnog saveta iz Podgorice, uz podršku Ministarstva kulture Srbije i predstavlja "osvetljavanje Crne Gore iznutra".

"Borbu svetlosti i tame na kulturnom i duhovnom planu Crne Gore, razotkrio je i promovisao Njegoš u svojim čuvenim delima, koja su ostala unutrašnja konstitucija Crne Gore. Treba reći da su tamne sile, od pre svake države i ideologije. To je bazična potencija i čoveka i naroda", navodi autor.

Kako kaže, knjigu ne treba čitati samo kao politički traktat u kontekstu savremene Crne Gore, jer bi tako izgubila suštinu, te da je ne treba čitati ni samo kao zbirku pesničko-filozofskih tekstova, pošto bi tako izgubila kontakt sa stvarnošću.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()