Zbog curenja amonijaka u Pirotu proglašena vanredna situacija

Škole u tom gradu sutra neće raditi, saopštio gradonačelnik Pirota na vanrednoj konferenciji za novinare

Autor: Web UNA Srbija
25.12.2022. 22:21
  • Podeli:
Pirot_Vanredna situacija_curenje amonijaka_Foto Tanjug Aleksandar Ćirić-63a8bea69a196.webp Foto: Tanjug / Aleksandar Ćirić

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u tom gradu, nakon što se danas posle podne prevrnuo jedan vagon u voza koji je prevozio amonijak.

Usled curenja amonijaka, 51 osoba je hospitalizovana.

Zbog proglašene vanredne situacije, škole u tom gradu sutra neće raditi, rekao je Vasić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Vagon se prevrnuo na deonici pruge Pirot – Staničenje, kod mesta Sopotski Han.

Inspektori već ujutru na terenu

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac izjavio je da će inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove transporta opasnih roba resornog ministarstva u ponedeljak ujutro biti na terenu, u Pirotu, i preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdilo da li je bilo nepravilnosti prilikom transporta amonijaka iz Bugarske za Šabac.

Divac je naveo da su preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" i "Srbija kargo" formirali zajedničku komisiju koja će utvrditi uzrok nesreće.

Inspektori Odseka za inspekcijske poslove železničkog saobraćaja će, do dobijanja izveštaja komisije, preduzeti mere iz svoje nadležnosti u pogledu kontrole vozila koja su učestvovala u nesreći, dodao je Divac.

Pošiljalac opasne robe, klasifikovane pod oznakom UN 1005 amonijak, je bugarska kompanija "Agropolychim", a primalac "Eliksir Zorka" fabrika đubriva DOO Šabac, dok je prevoz robe vršilo preduzeće "Srbija Kargo".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()