Uklonjena poslednja prevrnuta cisterna sa amonijakom kod Pirota

Uklanjanjem poslednje cisterne sa mesta akcidenta stvoreni su se uslovi da Štab za vanredne situacije Grada Pirota u ponedeljek ukine vanrednu situaciju

15.01.2023. 10:55
  • Podeli:
Cistertna_vagon_voz_vlak_Foto Pixabay-63a95f852001a.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić potvrdio je za Tanjug da je uklonjena i poslednja, od ukupno četiri cisterne sa amonijakom koje su skliznule sa pruge, nakon čega je iz jedne od njih došlo do curenja amonijaka.

"Podignuta je i sklonjena i četvrta, poslednja, cisterna sa amonijakom. Sledi sređivanje pruge, saniranje oštećenja, kako bi se u što kraćem roku međunarodna pruga osposobila sa saobraćaj. Uklanjanjem poslednje cisterne sa mesta akcidenta, stvorili su se uslovi da se sutra, kada će zasedati Štab za vanredne situacije Grada Pirota, ukine vanredna situacija", rekao je Vasić, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota.

Vanredna situacija u Pirotu uvedena je 25. decembra kada je zbog dotrajalosti pruge došlo do iskliznuća dela vagona kompozicije koja je prevozila cisterne sa amonijakom.

Tada je došlo do curenja amonijaka iz jedne od cisterni, a na obližnjem auto-putu, kada su se iznenada u oblaku sa isparenjima amonijaka našli brojni automobili, lakše je povređeno 50 osoba, dok su dve osobe, preminule.

Zahvaljujući reakciji svih službi, Štaba za vanredne situacije koji je odmah obavestio javnost o akcidentu, Sektora za vanredne situacije, vatrogasaca, Hitne pomoći koja je transportovala povređene u Niš, sprečene su neuporedivo ozbiljnije posledice ovog akcidenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()