Protest protiv mobilizacije u Rusiji održan u Beogradu

Učesnici skupa su pozvali 'sve Srbe koji znaju razliku između dobra i zla, laži i istine, da ih podrže i u borbi protiv mobilizacije', poručivši da nijedini jedini Ukrajinac, Rus i Belorus ne sme da gine zbog maštarija o menjanju granica

21.09.2022. 22:33
  • Podeli:
Protest protiv mobilizacije_Rusi Ukrajinci Belorusi_ Beograd_Foto Tanjug Miloš Milivojević (1)-1663792066210.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Pokret "Rusi, Ukrajinci, Srbi i Belorusi protiv rata" organizovao je večeras u centru Beograda skup protiv sukoba u Ukrajini i proglašene mobilizacije u Rusiji.

Učesnici protesta su nosili plavo-bele zastave, zastave Ukrajine i transparente sa natpisima "Putin je ubica" na srpskom i engleskom jeziku, "Zaustavite rat u Ukrajini", "Ukrajini mir - Sloboda Rusiji".

Okupljanje je počelo na Trgu Republike odakle su učesnici skupa krenuli u protestnu šetnju Knez Mihailovom ulicom do platoa kod Terazijske česme, ispred Hotela Moskva.

Demonstranti su sa tog mesta skoro dva sata pozivali "bratski srpski narod" na podršku protiv mobilizacije, uz poruku da "Rusi nisu ubice i zločinci".

Učesnici skupa pozvali su "sve Srbe koji znaju razliku između dobra i zla, laži i istine, da ih podrže i u borbi protiv mobilizacije".

"Putin je potrošio rusku vojsku, potrebno mu je topovsko meso, želi da pošalje još 300.000 Rusa da ubijaju Ukrajince", istakli su organizatori i poručili da nijedan život, nijedini jedini Ukrajinac, Rus i Belorus ne sme da gine zbog maštarija o menjanju granica.

"Rusija je najveća zemlja na svetu. Rusi neće da budu ubice i zločinci!", istakli su učesnici skupa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()