Poznato stanje povređenih tokom nemira u Zvečanu, jedan životno ugrožen

Povrede su nastale upotrebom bojeve municije.

30.05.2023. 08:28
  • Podeli:
Kosovo Tanjug Bojan Slavkovic-6474e9e163311.webp Foto: Tanjug/Bojan Slavkovic

Tokom današnjih nemira, izazvanih reakcijom kosovske policije i KFOR-a, u Kliničko-bolnički centar (KBC) u Kosovskoj Mitrovici primljeno je 52 ljudi povređenih tokom akcije rasterivanja Srba u Zvečanu, izjavio je direktor KBC-a Zlatan Elek.

On je naveo da među povređenima i zamenik direktora KBC-a Dragiša Milović, bivši gradonačelnik opštine Zvečan.

"Među njima su i doktor Dragiša Milović i Časlav Sofronijević, koji su zadobili kontuzione povrede u predelu grudnog koša, ruku i nogu, a upravo smo završili i hiruršku intervenciju kod Dragiše Galjka, koji je životno ugrožen, jer ima dve prostrelne rane u predelu karlice i levog kažiprsta, pa se borimo za njegov život", rekao je Elek za Tanjug.

On je dodao da su povrede nastale upotrebom bojeve municije.

Dr Dragiša Milović zadobio je brojne povrede nakon što je pretučen.

"Bili smo u prvi redovima i sedeli mirno, ali su onda krenuli da nas tuku i cokulama i cipelama, a bačeni su i suzavac i šok bombe", navodi Milović. 

Naglasio da gore od trauma, koje su više kontuzone povrede, boli to što se sprovodi nasilje nad golorukim narodom.

"Boli nas duša što se na goloruki narod bacaju šok bombe, što se puca i krvnički bije, a pričali smo čitav dan o tome da želimo da nađemo kompromis i do krajnjih granica se trudili da sve protekne mirno", naveo je on.

Dodao je da sve izgleda "kao da je neko želeo da izazove ove teške scene u Zvečanu".

"Još uvek smo pod tim utiscima, a ovo u duši ostaje do kraja života, ali moramo da nađemo snagu da ovo prebrodimo slogom i jedinstvom, jer smo i danas rekli da smo na svojoj zemlji i u svom gradu", poručio je Milović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()