Posle izlivanja amonijaka u KC Niš primljeno 14 pacijenata, vodosnabdevanje nije ugroženo

Vodosnabdevanje Niša nije ugroženo usled curenja amonijaka u Nišavu, saopštila je sinoć gradska uprava

26.12.2022. 09:07
  • Podeli:
Cistertna_vagon_voz_vlak_Foto Pixabay-63a95f852001a.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

U Urgentnom centru UKC Niš zbrinuto je 13 pacijenata povređenih tokom akcidenta sa izlivanjem amonijaka u okolini Pirota - 12 odraslih i jedno dete, rečeno je jutros Tanjugu u UKC Niš.

Jedan pacijent sa povredama grudnog koša primljen je na Kliniku za anesteziju, jedan sa srčanim tegobama na Kliniku za kardiologiju, jedno dete primljeno je na Dečju internu kliniku, četiri pacijenta su na opservaciji do jutra, a šest ih je otpušeno na kućno lečenje.

Uz to, jedno dete primljeno je direktno na Dečju internu kliniku nakon zbrinjavanja u bolnici u Pirotu, tako da je na celom UKC Niš primljeno ukupno 14 pacijenata.

Vodosnabdevanje Niša nije ugroženo

Vodosnabdevanje Niša nije ugroženo usled curenja amonijaka u Nišavu, saopštila je sinoć gradska uprava Niša. Iz preventivnih razloga isključena je fabrika vode u Nišu, kao i nalivanje vode iz izvorišta Medijana.

U saopštenju se navodi da prvi uzroci vode pokazuju da voda u Nišavi u Nišu nije kontaminirana, a JKP "Naisus" preduzima sve preventivne mere i redovnu kontrolu vode koju će od jutra kontrolisati i Institut za javno zdravlje.

Ranije juče jedan vagon iz voza koji je prevozio amonijak se prevrnuo nakon što je iskliznuo iz šina na deonici pruge Pirot - Staničenje, kod mesta Sopotski Han.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u tom gradu, a škole neće raditi, i dodao da je usled curenja amonijaka, 51 osoba hospitalizovana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()