Pokrenut disciplinski postupak protiv nastavnice iz Vrčina koja je pretila deci

Direktor škole je, kako navode, pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena sa rada do okončanja postupka.

07.12.2022. 17:54
  • Podeli:
Škola_hodnik_Foto UNA-1669221834599.webp Foto: UNA

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas, povodom informacije na društvenim mrežama da je nastavnica u OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu pretila učenicima batinama, da je u školi održan sastanak Tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao treći nivo nasilja.

Ministarstvo prosvete u odgovoru za RTS navodi da u slučajevima nasilja reaguje škola, a da oni prati postupanje škole.

"Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo, škola je postupila odmah po saznanju da se pojavio snimak neprimerenog ponašanja nastavnice prema đacima. Održan je sastanak Tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao treći nivo nasilja", ističe Ministarstvo.

Direktor škole je, kako navode, pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena sa rada do okončanja postupka.

"Održano je Odeljensko veće osmog razreda i Školski odbor i zakazan sastanak Nastavničkog veća. Zakazani su i razgovori sa učenicima u prisustvu roditelja. Ministarstvo će nastaviti da prati postupenje škole", zaključuje se u odgovoru Ministarstva.

Kako prenose mediji, nastavnica je deci zapretila batinama koje će dobiti od osobe koju ona bude platila da to za nju uradi. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()