Podignuta cisterna sa fosforom, pruga kod Zaječara prohodna od sutra popodne

29.12.2022. 17:26
  • Podeli:
Cistertna_vagon_voz_vlak_Foto Pixabay-63a95f852001a.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Iskliznula vagon cisterna kod Zaječara podignuta je na prugu, a uspostavljanje saobraćaja na toj deonici očekuje se sutra oko 17 sati, saopštilo je preduzeće Infrastrukture železnice Srbije.

Pomoćni voz i specijalizovana tog preduzeća, danas oko 12.30 sati podigli su na prugu vagon cisternu natovarenu fosfornom kiselinom, koja je sinoć iskliznula između železničkih stanica Zaječar i Minićevo, na pruzi Zaječar - Niš.

Prilikom podizanja iskliznule cisterne na prugu nije bilo nikakvih teškoća, a prilikom njenog iskliznuća nije došlo do prevrtanja, niti je bilo ikakvih curenja ili isparavanja.

Predstoji uklanjanje železničke kompozicije sa mesta iskliznuća, a zatim i popravka oštećenih delova železničke infrastrukture, navode Infrastrukture železnice Srbije.

Procena je da bi železnički saobraćaj na ovoj deonici pruge Niš - Zaječar mogao da bude ponovo uspostavljen sutra, u petak 30.decembra, oko 17 časova.

U saopštenu se kaže da u prethodnom periodu nije rađen remont pruge između Knjaževca i Zaječara, na čijem se delu sinoć dogodilo iskliznuće. Kapitalni remont pruge urađen je od Niša do Knjaževca.

Na pruzi Knjaževac – Zaječar, u ovoj i prošloj godini radnici Infrastrukture železnica Srbije obavljali su pojačano tekuće održavanje koloseka. To je podrazumevalo delimičnu zamenu pragova na pruzi, kojih je u prethodne dve godine zamenjeno oko 7.000, zatim zamenu pojedinih šina, dopunu tucanika, kao i regulisanje koloseka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()