Počelo pretakanje amonijaka iz prevrnute cisterne kod Pirota

Očekuje se da u narednih par dana budu uklonjene i preostale tri cisterne, čime bi se stvorili uslovi za ukidanje vanrednog stanja na delu teritorije Pirota

08.01.2023. 14:02
  • Podeli:
Voz_vlak_cisterna_Foto Pixabay-63a89fd74f9e0.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Pretakanje amonijaka u auto-cisternu iz jedne od cisterni voza koji se 25. decembra prevrnuo na pruzi Niš - Dimitrovgad, nedaleko od Pirota, počelo je jutros, saopštio je gradonačelnik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije tog grada Vladan Vasić.

Očekuje se da u narednih par dana budu podignute i uklonjene i preostale tri cisterne sa amonijakom, čime bi se stvorili uslovi za ukidanje vanrednog stanja na delu teritorije Grada Pirota.

"Nekoliko dana su vršene pripreme, izgradnja pristupnog puta. Jutros je počelo pretakanje 13. cisterne, tokom dana to će biti završeno. Za sutra je planirano da preostale tri cisterne koje su prevrnute na bok, da se i one podignu i sutra, najkasnije prekosutra, da i one budu uklonjene", rekao je Vasić.

On se nada da je ovo završna faza i očekuje za dva do tri dana da konačno bude ukinuta vanredna situacija u Pirotu.  

"Autoput nije u prekidu, imam nekoliko krugova obezbeđenja. Tu je saobraćajna policija, hitna pomoć, vatrogasci, tu su ljudi iz bugarske železnice i ekipa iz Bugarske koja komanduje dizalicom koja može da podigne teret od preko 250 tona", rekao je Vasić.

"Preduzete su sve mere predostrožnosti i za sada je u prekidu samo lokalni put ka selima Sopot i Temskoj, a drugi alternativni put ka Beloj Palanci i autoput nisu u prekidu", rekao je Tanjugu gradonačelnik Vasić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()