Od srede mini raspust za đake: Pet dana odmora za Dan državnosti

U klupe se vraćaju 20. februara

14.02.2023. 21:51
  • Podeli:
skijanje raspust pixabay-63aeed502e61b.webp Foto: Pixabay

Od srede počinje mini raspust za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji povodom državnog praznika Sretenja - Dana državnosti.

Po školskom kalendaru koji je ranije važio, u ovo doba godine bio je zimski raspust jer su deca i roditelji u to vreme najviše išli na skijanje i zimski odmor ali kako je nastupila pandemija koronavirusa to se promenilo te deca ponovo imaju zimski raspust po starom - od Nove godine.

Dan državnosti se u Srbiji obeležava dva dana, 15. i 16. februara što su ujedno i neradni dani, ali škole će spojiti sve još i sa petkom te će učenici tako dobiti, zajedno sa vikendom, predah od pet dana.

U školske klupe se vraćaju u ponedeljak, 20. februara.

Nakon ovog mini raspusta mart će biti potpuno u znaku nastave i neće imati odmora osim vikendom, dok će već početkom aprila ponovo na raspust učenici iz Vojvodine Njima prolećni raspust počinje 7. aprila i završava 17. aprila, dok za ostatak Srbije raspust počinje 10. aprila i završava 18. aprila.

Ovim raspustima obuhvaćeno je slavljenje katoličkog i pravoslavnog Vaskrsa.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()